ALCOOLMETRU PENTRU ȚUICĂ - RACHIU | Destilatori - Kazani za rakiju Skip to main content

gif

ALCOOLMETRU PENTRU ȚUICĂ - RACHIU

ALCOOLMETRU PENTRU ȚUICĂ - RACHIU  ( „Răchiaș“)

Cele mai calitative alcoolmetre "SD-Duvančić" sunt  instrumente suplimentare inevitabile pentru coptul rachiului bun.

Citirea alcoolului, respectiv alcoolmetru, este un dispozitiv care se folosește pentru a determina volumul (în procente), proporția de alcool din amestecul de alcool cu apă, și înbăuturile de alcool limpede.

Va fi util la coacerea (distilarea) rachiului și urmărirea creșterii ponderii alcoolului (tăria de țuică -rachiu). De asemenea, ajută și la re-coacerea țuici  (a doua distilare), atunci când doriți să corectați deficiențele lui eventuale de parfum și culoare, sau la diluție de țuică moale înainte de re-distilare.

U ponudi imamo

Articol

Prețul cu TVA

Alcoolometru - „Răchiaș“

500,00

Alcoolometru cu termometru

1.250,00

 

■■■Contorul de alcoolaproximativ–tip„Rachiaș“-este un dispozitiv utilizat pentru a determina volumul (în procente), proporția de alcool în amestecul de alcool cu apă, și în produsele distilate alcoolice limpede. Acestea includ băuturile alcoolice care au un conținut scăzut de zahăr.

Anume, deoarece contorul de alcoolfuncționează pe baza comparației densității lichidului cu densitatea alcoolului, zahărul suplimentar și alte substanțe schimbă densitatea lichidelor și va afecta precizia de măsurare. Prin urmare, contorul de alcool nu poate măsura cu precizie cantitatea de alcool în lichioruri și în băuturi colorate (whisky, coniac etc.)

Contorul de alcoolprezintăvaloareaceamaiexactăatuncicând se măsoarățuicalimpede (de prune, de struguri), precumșitoatecelelalteamestecuri de alcoolșiapă.

■ ■ ■ Instrucțiunea de utilizare:

Este foarte important ca contorul de alcool să fie curat. Resturile de alcool și zahăr care s-a uscat pe contor, schimbă greutatea lui și influențează la precizia de măsurare. Alcoolmetru și mensura (cilindrul gradat), înainte și după utilizare trebuie să fie spălați bine cu apă caldă și uscați cu o cârpă moale și curată.

Turnați proba de distilat (țuica) în mensură, acoperiți partea deschisă a mensurii (cilindrului gradat) și o scuturați de mai multe ori, pentru ca lichidul să fie bine amestecat. Așteptați până când bulele din lichid au dispărut. Alcoolmetrul uscat trebuie încet scufundat în lichid, ținândul de capătul îngust. Contorul(instrumentul de măsurare) trebuie să înoate liber într-un cilindru gradat (să nu atingă fundul sau pereții mensurei). Așteptați până când contorul de alcool se liniștește deplin (pe pereții contorului nu trebuie să existe bule de aer).

Linia ochiului trebuie să fie la nivelul suprafeței lichidului. Pe scara de hârtie citiți valoarea măsurată a procentului de alcool în volum (% vol.) sau de grade.

Alcoolmetrulestecalibrat la 20 °C. Aceastaînseamnăcămăsurareatrebuieefectuată la aceastătemperatură a lichidului.Încazulîn care temperaturafluidului se abate de la 20 °C, corectareacitirii se realizeazăînconformitate cu tabelulanexat de instrucțiune,sauînmodulurmător: pentrufiecare °C peste 20 °C, din valoareamăsuratăreducem 0,37 vol. % alcool,  întimpcepentrufiecare °C sub 20 °C la valoareamăsuratăadăugăm 0,37 vol%. alcool.

■ ■ ■ De ce este important să se cunoască temperatura fluidului măsurat?

Contorul de alcool este un dispozitiv care funcționează pe principiul densității lichidului. Pe măsură ce lichidul este mai cald, el este mai rar, astfel că contorul de alcool se scufundă mai adânc. Fluidele rece sunt mai dense, și alcoolmetrul se scufundă mai puțin.

Temperatura probei de distilat poate fi măsurată cu un termometru pentru măsurarea temperaturii lichidelor. Cu ajutorul alcoholometrului cu termometru, poate practic și cu precizie, să se măsoare temperatura distilatului simultan cu măsurarea " tăriei" lui.

a